Meny och undermeny måste vara stängd för att kunna växla mellan "mobile", "tablet", "widescreen" 
Lena Brodin, violinlärare Lena Brodin, violinlärare Lena Brodin, violinlärare Lena Brodin, violinlärare Lena Brodin, violinlärare Lena Brodin, violinlärare KONTAKT:  Lena Brodin, violinlärare
Mitt huvudsakliga verksamhetsfält är fiolundervisning, men piano, rytmik, ocarina och kör känns också lika viktiga.

 

Dessa ocarinor är skapade av en rumänsk flykting, Alexander Vaida, som snabbt lärde sig svenska och var en överdådig ocarinaspelare själv. Hans ocarinor är välstämda och finns i olika lägen: sopran, alt, tenor och bas. De är lätta att få ton i och har en decimas omfång med alla halvtonsteg.

Jag har några ocarinor till utlåning, om du vill pröva på. Vi övar på kvällar några gånger per termin. Vi spelar både unisont och i stämmor.

 

  Som mamma till en f.d. fiolelev till Lena är jag sedan länge fast i ett ocarinaspelande.
Lena har under alla år som gått haft ett gäng föräldrar i en ocarinagrupp där vi träffats några gånger på våren och på hösten. Dessa träffar genererar alltid i en uppspelning tillsammans med spelande barn och ungdomar plus Lenas kör. Det är självklart frivilligt att spela inför publik. Jag har dock alltid velat vara med för det finns ingenting bättre än uppspelning för detta gör ju att man övar mycket. Lektionerna hos Lena är likadana som för barnen. Vi tränar noter, takter och att försöka improvisera en liten snutt varje träff. Glädjen vi känner då bas- tenor- alt- och sopranocarina ljuder i samklang är obeskrivlig.

  Monica Damberg, Sollentuna
  Mamma till Hanna Jensen — altfiol

 

 
© Innehåll: Lena Brodin, layout: Nuncius